Caldes de Montbui amplia la seva xarxa de seguretat

Caldes de Montbui amplia la seva xarxa de seguretat

Parlem amb Manuel Ruiz, Cap de Policia del municipi per valorar la seva experiència amb els nostres sistemes de seguretat.

L’esforç de seguiment, comunicació i anàlisi que Alphanet duu a terme amb els Municipis de tot Catalunya és una tasca imprescindible per conèixer a fons els problemes i necessitats d’Ajuntaments i Forces de Seguretat. Aquestes necessitats, com la mateixa societat, són canviants i suposen un repte diari en la recerca de solucions adaptades per a cada situació específica.

En aquesta recerca de coneixement sobre el terreny, Alphanet va entrevistar a Manuel Ruiz, Cap de la Policia Local de Caldes de Montbui, per tal de fer un seguiment de la seva experiència de treball amb els sistemes de seguretat d’Alphanet.

En un inici, després de fer un estudi amb l’assessorament d’Alphanet, aquest municipi va considerar convenient instal·lar dos punts de seguretat ciutadana en zones urbanitzades allunyades del nucli urbà per tal d’evitar els delictes de robatori amb força, furt i vandalisme. Després de 2 anys de funcionament, i en paraules del mateix Cap de la Policia, “la presència d’aquests sistemes ha fet que els actes vandàlics s’hagin reduït dràsticament i pràcticament han desaparegut a les zones controlades. Hem aconseguit canviar el modus operandi dels delinqüents“.

A més d’aquest efecte persuasiu, aquests punts de seguretat ciutadana també aporten informació molt valuosa, que segons el Cap de Policia “serveix per a posteriors investigacions i ajuda a planificar actuacions i estratègies en matèria de seguretat local i trànsit”.

La filosofia de treball de la Policia Local del municipi, segons explica, es basa en la “presència constant dels agents als carrers i l’actitud proactiva dels mateixos”. Aquesta forma de treballar, que ha donat bons resultats al llarg dels darrers anys té un gran contrapunt: el capital humà de què disposen és limitat.

Els bons resultats, la clau per iniciar la segona fase del projecte de videovigilància

Aquesta situació ha propiciat més encara la necessitat de potenciar i complementar la tasca dels agents de Policia amb la tecnologia necessària. Caldes de Montbui ha obtingut uns resultats tan positius que ha decidit ampliar la seva xarxa de punts de seguretat ciutadana, passant de 2 a 6, blindant zones d’urbanitzacions allunyades del centre, que abans es convertien en objectiu habitual d’actes delictius

D’aquesta manera, i amb els resultats que dóna l’experiència, Caldes de Montbui es converteix en un altre cas d’èxit en la implementació dels nostres sistemes de seguretat. Seguirem atents al seu cas i prendrem bona nota de la seva bona evolució en termes de seguretat.

2019-03-27T15:28:51+00:00Novembre 21st, 2017|Notícies|0 Comments

Leave A Comment